معرفی سیستم مدیر محتوا (CMS)
سیستم مدیریت محتوا یعنی چی؟
سیستم های مدیر محتوایی (CMS) یک اپلیکیشن زیر مجموعه اینترنت مثل وردپرس است که قابلیت و امکان تولید و تصحیح کردن سطح های متفاوت دسترسی را برای رئیس چندگانه سایت گرد هم میاورد. توی این مورد و مقاله میخوایم به معرفی کردن سیستم مدیریتی محتوا (سی ام اس) بپردازیم و تجهیزات سیستم مدیر محتوا را به شما دوستان خوب خوا هیم اعلام کرد.
سی ام اس چه میباشد:
سیستم مدیر محتوا چه چیزی است؟گونه های آن :سی ام اس یا این که (Content Management System) در واقع قابل انعطاف افزاری جهت مدیر محتوای سایت های پویا یا این که داینامیک، نیز میباشد.
توسط cms ها میشه محتوای وب سایت مثل: متون ها، تصاویر، فایل های ویدئویی و در کل هر نوع فایل دیگری را بدون نیاز به طراحی مجدد، ویرایش و مدیریت کرد.
مجموعاَ وبسایت ها به دو جور داینامیک (پویا) و ایستا (استاتیک) نیز تقسیم می گردند.
وبسایت های (استاتیک):
به وبسایت هایی گفته میشه که دارنده متن و تصاویر ثابتن که در هنگام پباده سازی، معلوم و تولید می گردند و تغییر و تحول و دستکاری آنان فقط به وسیله طراح وبسایت و با بازنویسی صفحه های وبسایت انجام پذیر نیز می باشد. در وب سایت های static (استاتیک )مقر ،های مو جود داده نیز نیست. این صورت از وبسایت ها مطلوب client هایی(استفاده کننده)میباشد که به زمان طولانی قصد تغییر تحول در محتوای وبسایت خویش را ندارند.
وبسایت های پویا (دینامیک):
محتوای این سایت های پویا متغیر (درحال تغییر و تحول)و به طور کامل قابل رویت و برسی کردن نیز می باشد . سی ام اس ها software(اپلیکیشن) های جهت مدیر نوشتهی علمی و محتوا dynamic (داینامیک)می باشند که مهم ترین خصوصیت آنها داشتن مقر داده (Database) نیز می باشد. دراین دسته از محتوا، طراح سایت قالب و ساختار کلی وبسایت را پباده سازی مینماید و آنرا در دست صاحب سایت قرار میدهد و صاحب سوای داشتن علم فنی و برنامه نویسی قادر است مطالب و محتوای سایت خویش را به راحتی بازنویسی و تغییر تحول بدهد و مدیری کند و به صورت مداوم داده ها خویش را بروزرسانی نیز نماید.
سی ام اس ها دربرگیرنده یوزرها جهت مدیر گونه های محتوا هستند:
مدیریت تالیف کننده نوشتهیعلمی :مدیریت تولید و پباده سازی و دستکاری نوشتهعلمی
editor : مسئول دستکاری کردن و بازسازی و رساندن پیام محتوا و نوشتهی علمی به اشخاص
Publisher (منتشر کننده): رئیس تکثیر و در دسترس قرار دادن نوشتهعلمی و محتوا برای اشخاص
admin : مدیریت و مدیر کردن شیوه دسترسی به گونه های فایلها و گونه های فولدرها و پشتیبانی ،بروزرسانی و یاری به یوزرها به شیوه های متفاوت
مصرف کننده، تماشاچی خواننده : هر کس محتوا را بعد از تکثیر یا این که به اشتراک گذاشتن می بیند، به کارگیری می کند و یا این که میخواند.
همینطور برای بخش اعظمی از موردهای نقل شده میشه سطح ها دسترسی های مختلفی نیز اشاره و انتخاب کرد که برای اینکار به وسیله مدیر اصلی سیستم مدیر محتوا انجام پذیر می باشد به صورتی که هر تعداد استفاده کننده دارنده وظایف و دسترسی های مقید و نقل شده از سمت مدیریت اصلی نیز خواهد بود.
ایجاد نوشته ها و محتوای چند رسانه ای
تشخیص یوزرها کلیدی و نقش های آنها
اقتدار و توان به خصوص مجوزهای متفاوت به مجموعه ها یا این که اشکال متعدد مقالهها و محتوا ها
آشنا کردن وظیفه های متفاوت به یاروهمدم صادر کردن پیغام به صورتی که مدیران نوشتهیعلمی و محتوا از تغییرات و بروزرسانی آن مطلع بشوند.
داشتن اقتدار و پیگیری و مدیر کردن و بروزرسانی ورژن های مختلف نوشتهعلمی یا این که محتوا
سیستم مدیریت محتوا یعنی چی؟
انواع این سیستم
سیستم مدیر محتوای وردپرس WordPress، دروپال Drupal،جوملا Joomla نیز از گونه های cms میباشند و بدلیل اینکه این دسته از سیستم های مدیر محتوا برپایه تکنولوژی PHP و مقر داده Mysql برنامه نویسی گردیده اند، شایسته ترین تعیین پلن هاستینگ برای این برنامه ها، هاست لینوکس نیز میباشد.
نویسنده: شهریار قربانی